En sædemand gik ud at så…

Gratisavisen 24 Timer har i dagens udgave en fin artikel om lesbiske kvinders manglende mulighed til at blive insemineret i offentligt regi med sæd fra en såkaldt åben donor, altså en person som kvinden selv har valgt.

Artiklen fokuserer måske lidt ensidigt på det problem at en bøsse ikke kan levere sæden, mens problemet i sin essens er, at loven kræver at den biologiske mor og den åbne donor er i parforhold.

LBL’s talsperson, den alvidende Søren Laursen, siger kloge ting

“Det er et enormt vigtigt valg at træffe, om et barn skal kende begge sine biologiske forældre. Det valg bør forældrene selv, og ikke politikerne, træffe.”

mens DF’s familieordfører René Christensen er forarget (!):

“Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor en homoseksuel vil have børn, hvis han ikke har lyst til at have sex med en kvinde eller at bo sammen med hende. Det er helt forrykt.”

Anette fra kontoret konstaterede blot, at René Christensens største problem tilsyneladende er at forstå konceptet “lesbisk”; “de lesbiske kvinder jeg kender vil hellere end gerne have sex med en kvinde og bo sammen med hende”. Fnis.

Undertastede er i vælten som historiens “menneskelige vinkel”. Og for engangs skyld har journalisten formået at koble mit personlige engagement med mit professionelle; først hvordan problemstillingen berører mig som person og dernæst et LBL-relateret appendix.

Og mit navn er stavet som jeg gerne vil have det. Uden at jeg måtte bede om det. Min sjæl, hvad vil du mer´?

1 thought on “En sædemand gik ud at så…

  1. På cyklen på vej hjem fra øver kom jeg til at tænke nærmere over René Christensens logik.
    Jeg formoder at han som skolelærer har et minimum af indblik i hvad det vil sige at have børn.
    Jeg tillader mig endvidere at formode at manden på et tidspunkt i sit liv har haft en form for sex med en kvinde.
    Baseret på disse formodninger vil jeg så spørge: Er det bare mig, eller trækker René Christensen en lige linje fra ulyst til at have sex med – eller bo sammen med – en kvinde med mangel på lyst til at opdrage børn? Jeg kan ikke personligt prale af at have haft sex med kvinder, men hvis oplevelsen på nogen måder er sammenligneligt med sex med mænd, så er der ret (!) langt derfra og til bleskift, computerspil, skolebestyrelsesarbejde, gåture i skoven, højtlæsning, madlavning, madpakkesmøring og, og, og…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s